zaterdag 16 april 2011

Door rood rijden automobilist bijna fataal

Vanmiddag rij ik naar Jan Reus om 6 vizieren te bezorgen voor eerdaags af te leveren race- en toerkappen. Er is bijna geen wind en het rijdt heerlijk. Tot ... ik bij de kruising kom van de Molendijk en de Noordervaart bij Schermerhorn. Dit is de kruising waar Theo Koomen in 1984 om het leven is gekomen.
Ik druk op de knop van het verkeerslicht en wacht voor het rode licht. Ik krijg groen licht en trek op. Net als ik de hoofdrijbaan wil kruisen komt er van links op de hoofdrijbaan een donkerkleurige auto met zeker 80 km/u op me af. Ik kijk de door rood licht rijdende allochtone idiote chauffeur in zijn gezicht en schreeuw de longen uit mijn lijf. De auto passeert me rakelings en ik bal mijn rechtervuist. Bestuurders van andere auto's houden hun handen voor hun ogen. Gelukkig heb ik nog weinig snelheid en remmen betekent onmiddellijk stilstaan.
Nog niet eerder ben ik zo dicht bij een fataal ongeluk geweest.

4 opmerkingen:

Gerrit zei

Dan hou je je aan de verkeersregels,
was je nog bij genoeg voor een kenteken ?
sterkte met deze ervaring , wel in de quest blijven stappen hoor want die kan er niks aan doen.

Wim Schermer zei

Hi Gerrit,
Nee, te verbouwereerd om een kenteken op te nemen.
Ik blijf wel fietsen, maar realiseer me nog een keer dat groen licht nog geen veilige overtocht garandeert.
Groeten,
Wim

simply red zei

Hoi Wim,

Mijn vader , ook oud politie-agent, zei altijd: je hebt nooit voorrrang, je krijgt het alleen maar. Als hij een spoorwegovergang overstak keek hij nog naar links en rechts. Persoonlijk gaat me dat wat te ver, maar ik onthoud zijn woorden toch altijd maar. Gelukkig ben jij ook zo allert.

Groeten,

Paul Dijs

Willem zei

Gelukkig dat het zo afloopt Wim,
Rij zowat dagelijks in groot rood herkenbaar voertuig met toeters&bellen op weg naar "klus" en zelfs wij kruipen soms door het oog van de naald, de bestuurders/andere weggebruikers die ons dus geen voorrang geven kunnen onmogelijk beweren dat zij ons niet gezien/gehoord hebben.
Helaas zijn er wegpiraten die nog "even" ruim oranje en ook gewoon rood pakken of meer belangstelling hebben voor de telefoon.
En ja, ook ik kom wel eens te snel met de Quest een kruising met groen licht oprijden........
Gr.Willem