woensdag 14 november 2012

Deflector effectiever

De kappen van velomobielonderdelen.nl worden geleverd met een deflector van 8,5 cm breed. Die grootte kan goed zijn als je vrij hoog in de fiets zit. Zit je lager in de fiets dan bestaat het risico dat de deflector in je gezichtsveld komt.
Dat is zeker niet de bedoeling. Je moet er te allen tijde overheen kijken. Is dat niet zo, zet dan de schaar erin.

Ik zit vrij diep in de Quest en mijn deflector is maar 5,5 breed. Daardoor is ie effectief 4 cm hoog boven de horizontale deksel. De werking blijft even goed omdat de luchtstroom naar boven, tegen de binnenkant van het vizier, is gericht. Op deze manier kan er geen warme vochtige lucht uit de fiets het vizier bereiken. Het vizier beslaat dan ook niet. Prettig is dat je een uitstekend overzicht houdt.

Om geen last te krijgen van reflecties van de deflector in het vizier, heb ik hem met een spuitbus matzwart gespoten. De opname vanuit de fiets is met de iPhone genomen met de zon linksvoor. Het vizier is tijdens de opname dicht en in het geheel niet te zien. Ook zie je de deflector niet in het vizier reflecteren.

7 opmerkingen:

Peter de Rond zei

Hallo Wim,
Deze aanpassing had ik na 1 keer rijden met de standaard al toegepast. want als je door 2 schermen moet kijken, er beslaat er altijd eentje.
Gr. Peter

Corn-Dolly zei

Ik schaam me kapot. Dat ik dat zelf niet verzonnen heb!
De deflektor heeft er meer uit gelegen als gemonteerd. Dat ging nog met redelijk fraai weer. Fiets ik wat harder, langer of met regen dan beslaat hij licht. Meestal opzij, maar soms door de warmte van mijn handen ook vooraan in het zicht. Stilstaand maar soms ook tijdens het rijden. Ik zal deze tip zeker eens uitproberen.

Unknown zei

Bij mij zou de deflector zelfs iets hoger mogen komen, vooral opzij lijkt dit me leuk om dat beetje wind nog uit mijn oren te houden. Ik bestel binnenkort wel eens een stuje lexan!

Unknown zei

Bij mij zou de deflector zelfs iets hoger mogen komen, vooral opzij lijkt dit me leuk om dat beetje wind nog uit mijn oren te houden. Ik bestel binnenkort wel eens een stuje lexan!

Wim Schermer zei

Dag Bert,
Er moet wel een beetje ventilatie blijven. Als je elke luchtstroom elimineert zal het vizier gewoon beslaan.
Dat beetje wind bij de oren houdt de zijkant van het vizier schoon.
Groeten,
Wim

Mark zei

Wim,

Heb je de deflector zwart gespoten met een speciale spuitbus? Breekt de verf niet als je het deflectortje weer buigt na het spuiten? Of heb je hem laten zitten tijdens het spuiten?

Wim Schermer zei

Dag Mark,
Een gewone spuitbus van de Gamma. Je moet voor een goede hechting het Lexan licht mat schuren.
Je kunt het deflectortje er gewoon afhalen. En mocht er in de toekomst wat verf afbreken, gewoon weer wat erop spuiten.
Groeten,
Wim