zondag 14 april 2013

Rondje Noord-HollandVandaag voor het eerst onderweg met korte fietsbroek en shirt met korte mouwen. Wel met de racekap erop, het waait Bft 5 en 80 km daar tegenin fietsen gaat met de racekap wel zo prettig.
Het zal vandaag 17 tot 20 graden worden, heerlijk. Het wintervet, zo'n 3 kg, moet weer rond het middel verdwijnen. Lange ritten zijn daartoe uitstekend geschikt.

De eerste etappe gaat traditioneel naar Den Helder. Met de wind achter is het prettig rijden met 48 km/u. De hartslag blijft daarbij rond 125 slagen per minuut, prima. Het landschap is nog kaal. De enige kleur wordt gemaakt door vroege narcissen. Ik stop even voor een plaatje. Even daarvoor haalde ik een echtpaar in. Zij stoppen en kijken vol verbazing naar de Quest. 'Zit daar een elektromotor in' is de vraag. Zij kunnen werkelijk niet geloven dat er zo snel gereden kan worden zonder motor. Het snelheidsverschil is ook wel heel groot. Zij rijden 15 km/u met hun elektrische fietsen. De ondersteuning is voor de wind uitgeschakeld, zij moeten straks tegen wind terug naar hun woonplaats Tuitjenhorn en dan moet de accu het natuurlijk nog wel doen.

Ik laat het benzinestation rechts liggen en koers direct naar Den Oever. Met de wind schuin achter is 43 km/u nog steeds makkelijk te rijden. Dat zal straks wel anders worden. In Den Oever eet ik een broodje in de fiets en stuur de Quest even later tegen wind de open Wieringermeer in. Dat is inderdaad andere koffie. Met hartslag 130 komt er niet meer dan 37 - 38 km/u op het telwerk van de SRM. Gewoon doortrappen en met lekkere muziek op de koptelefoon is de afstand naar Medemblik zo weggetrapt.

Onderweg krijg ik een tegenligger in beeld. Het is een rode Quest met witte top. Dat kan maar één man zijn, George Krug. We kletsen wat bij en vervolgen ieder onze weg. Ik drink een espresso bij Kwikkel. Een oudere fietser vindt het maar een heel geklim om in en uit de Quest te komen. 'Niks voor gepensioneerden' meldt ie :).

In de relatieve luwte van de zuidelijke Wieringermeer dijk komt de snelheid er weer lekker in. Gedurende de hele rit rijden overal slierten motorrijders. Ook zij zijn gek op de slingerende dijkjes.

Na 144 km is de prettige rit weer ten einde.


7 opmerkingen:

De Bobslee zei

Hi Wim,

Mooie ronde! En lekker weer, hier nu ook echt dooi met 10+ en veel regen. Valt tegen na 6 weken met nagenoeg alleen zon.... Maar wel lekker eindelijk van de nachtvorst af te zijn, die kou gaat vervelen als het lang duurt.

Groeten, Adri.

Quezzzt zei

Die slierten mototrijders waren Molukkers Wim...een of andere landelijke herdenkings rit voor een gexecuteerde Molukse koning.

Maar goed dat ze tegenwoordig andere protest methoden erop nahouden..maar je weet maar nooit wat ze zouden doen als je een Indonesisch vakantie vlaggetje op je Quest had geplakt...

Wim Schermer zei

Quezzzt,
Hells Angels herdenken volgens mij geen Molukse koning. Er rijden met mooi weer altijd al flinke aantallen motoren over de dijken. Vandaag was het overal druk met veelal gezette heren op meestal zware 'fietsen'.
Groeten,
Wim

Willem zei

Waren het niet de Satu Dara, van oorsprong wel een molukse motorclub, en hebben vaker "protest"- en "herdenkingsritjes"zijn nu beetje geïntegreerd en maatjes van de HA. en de Rogues heb ik begrepen; was overigens heerlijk weer en ben de andere kant op geweest, richting Zaan, Beverwijk en Ijmuiden daarna via Asd. weer teug, mooie rit gemaakt.

Wim Schermer zei

Nee, het waren echt de Hells Angels. De andere clubs ken ik ook, maar die ik in Medemblik niet gezien.
Groeten,
Wim

Chris Evans zei

That sounds like a good ride Wim !

I just got back from vacation in Florida. While there I did a 1 day ride/ informal race across florida which was a 274 km in length. I rode straight through with no stops in 7 hours 4 minutes of time. I was running a 2" kojak on the rear of the quest with f-lites on the front and the race kap. The weather was nice with a slight tail wind the entire way.

Wim Schermer zei

Wow Chris,
That is almost 40 kph average. Fantastic ride.
Best regards,
Wim