donderdag 26 december 2013

Oliebollentocht 2013, waarschuwing harde wind


De Oliebollentocht 2013 moet ik helaas aan me voorbij laten gaan. Mijn vrouw herstelt van een zware operatie en 2 dagen weg zit er even niet in. Uiteraard volg ik met genoegen de voorbereidingen van Arnold, Cees, Matthijs, George en anderen.

Voor weersverwachtingen kijk ik altijd op 'windguru.cz' waarop ik een abonnement heb. Op deze site kun je de weersverwachting voor iedere plaats op de wereld per uur bekijken. Morgen ziet het er helaas niet fraai uit. Als de Noord-Hollandse delegatie 's nachts gaat rijden, is de wind met 4 Bft nog redelijk. De temperatuur is 3 gr. C, maar de gevoelstemperatuur is al onder nul. Voor de rijders met kap geen probleem, degenen met het hoofd in de buitenlucht is het oppassen geblazen.

Minder comfortabel is de wind die gemiddeld steeds tegen is. Die neemt in de ochtend, ook in Tilburg, toe tot Bft 7 met windstoten tot Bft 9. Eerlijk gezegd zijn dat windverwachtingen waarbij ik de Quest normaliter in zijn warme garage laat. In combinatie met de verwachte regen is het geen pretje. Ik hoop van harte dat het meevalt.

PS. Arnold, als je een kap wil gebruiken, ik kom hem graag met de Tesla langsbrengen :)

5 opmerkingen:

Cees zei

Wind recht op de kop, in combinatie met regen waar het vizier vanwege het zicht wat open moet.. kan aardige risico's met zich mee brengen. Ik heb er geen goed gevoel over. Zal morgenochtend beslissen of ik mee ga. Groet Cees. Maak wat van jullie kerst en hoop dat het herstel van Marian voorspoedig gaat.

Matthijs Leegwater zei

Beste Wim en Marian,

Jammer dat je er niet bij kan zijn Wim en ik hoop dat jullie beide volgend jaar in goede gezondheid zijn.

Matthijs

liegender_robert zei

Hallo Wim, schade das Du nicht dabei sein konntest, die Umstände verstehe ich aber. Die Tour war schön, trotz Boen bis 89 km/h und Regen.
Liebe Grüße auch an Deine Frau.

Hugo zei

Beterschap voor Marian
grts
Hugo Verschoor

Arnold, Hoorn (West-Friesland) zei

Beste Marian en Wim,

Heel veel geluk in 2014 in goede gezondheid ! Volgens jaar is er weer een Oliebollentocht.
Wim, bedankt voor je aanbod, zal er zeker een keer een proefrit mee maken.