maandag 9 januari 2006

Nieuwe helm en kortere cranks


Ymte van Velomobiel.nl laat me weten dat hij een nieuwe helm voor me heeft klaarliggen. Voor de niet-ingewijden, deze helm is een zeer speciale Velomobiel helm en wordt door de mannen van Velomobiel.nl zelf gelamineerd van carbon, polyester en gelcoat. Kenmerk is dat er een lange naar voren uitgebouwde 'zonneklep' aan zit. Deze klep verhindert ook dat er regen in je ogen komt. In heel beperkte aantallen worden deze helmen op speciaal verzoek, met heel lange levertijd gemaakt. Ik had al een rode helm gekregen, maar deze is eigenlijk van Ymte en moet uiteraard weer terug naar Ymte. De nieuwe helm is geel, precies de kleur van de Quest. De helm moet met schuimblokjes worden pas gemaakt. Dat ga ik de komende tijd een keer bij Velomobiel laten doen. Een idee van hoe zo'n helm eruit ziet krijg je als je de foto bekijkt. Allert Jacobs rijdt hier met de nieuwe 26" Quest vlak voor me tijdens de fantastische trip naar Giessen in Duitsland. Allert rijdt tijdens toertochten altijd met deze helm.
Ik heb inmiddels besloten 165 mm cranks te laten monteren op mijn nieuwe Quest. Is maar 1 cm korter dan de normale 175 mm cranks, maar ik wil geen extremiteiten met nog kortere cranks. 165 mm cranks zijn de kortste normaal leverbare in de 105 Hollow Tech uitvoering van Shimano.

4 opmerkingen:

Wijnandt zei

Zo Wim,

speciale helm en kortere cranks! Ik wens je heel veel fietsplezier met deze accessoires en je nieuwe Quest!

De WAW heeft altijd al een 26" achterwiel gehad, en er is keus uit verschillende afdichtingen van het instapgat: geheel gesloten dan wel cabrio. Ik heb beide besteld.

En m'n cranks worden 152 mm. Dat lijkt extreem, maar gelet op de ervaringen daarmee die op het BROL forum zijn gepost, is er uitstekend mee te fietsen!

Wijnandt

Wim Schermer zei

Hi Wijnandt,
Ik wil eerst eens kijken of dit prettiger fietst. Korter kan altijd nog. Wanneer komt je WAW?
Groeten,
Wim

Anoniem zei

Hé Wim, ik dacht dat de standaard crancks 170 mm waren?

Wim Schermer zei

Hi Harry,
Weet ik eigenlijk niet. Zal het aan Ymte vragen, we hebben in de aanloop naar de levering van mijn nieuwe Quest regelmatig contact.