woensdag 19 april 2006

Openbare boetedoening wegens wegpiraterij

Vandaag maakt Fred de Blok me attent op een filmpje op http://www.huneliggers.nl/
Het filmpje heet 'Wegpiraat' en staat in de 'Galerie'.
Het moet er maar uit, die wegpiraat ben ik. Op het moment dat ik er reed beschouwde ik het rijden als een soepele slalom en was ik op tijd weer op mijn eigen weghelft. Nu ik het filmpje zie kun je er ook heel anders naar kijken. Mijn rijgedrag verdient niet de schoonheidsprijs.
Redenen voor dit wangedrag kan ik niet bedenken. Een rol zal zeker hebben gespeeld dat ik de hele dag niet veel harder heb gefietst dan 20 km/u. Zeker 6 lekke banden en zelfs een kettingbreuk van andere deelnemers haalden de vaart er uiteraard volledig uit. Niet zo'n goede biotoop voor de nieuwe 26" Quest. Dan is zo'n mooie slingerende afdaling wel 'kasie' voor Wim. Alle remmen gingen even los en met 69 km/u wordt ik door - ik denk Harry Lieben - voor eeuwig aan de digitale schandpaal genageld. Mea Culpa, Mea Culpa.

8 opmerkingen:

Wijnandt zei

Hoi Wim,

'k Heb het filmpje gezien...

En je boetedoening vind ik volkomen overbodig.

"Men" moet er maar tegen kunnen dat er af en toe iemand even gaat spelen als 'n jonge hond, en zeker als er niemand last van heeft. Het is ook 'n kwestie van de zon in het water kunnen zien schijnen.

WFvN zei

Sodemieter...... ik houd die Quest voor de 'filmQuest' in de gaten en wacht op het bewuste moment. Ik schrok gewoon toen ik in de gaten kreeg dat jij niet VOOR Harry reed maar dat je er ineens met een rotvaart voorbij kwam sjezen.

Niet echt (lees: echt niet) elegant vind ik.

Maar........ ik herken het wel.... Ja, zelfs met een Versatile kan je zo hard. BMW's links inhalen omdat ze 'te traag' rijden behoort ook tot de mogelijkheden.

Ik denk dat die automobilist het niet zo leuk vond. Weer een vooroordeel bevestigd.

Maar goed.... ik ben niet degene die kritiek mag leveren, ik had net zo goed op het filmpje kunnen staan.

Wilfred *krijgt enorme adrenalinerush bij het zien van het filmpje* van Norel

Wim Schermer zei

Hi Wijnandt en Wilfred,
Ik schrijf mijn post ook ietwat ironisch. Ik had nog even een idee aan de header een smiley toe te voegen, maar heb dit uiteindelijk niet gedaan. Als er al een gevaarlijke situatie zou zijn geweest, dan zou die uitsluitend voor mijzelf gevaar hebben ingehouden. Een gemiddelde personenauto heeft weinig last van een plastic kratje als de Quest.
Als je goed kijkt, passeer ik tenslotte met een grotere afstand de auto dan Harry, die er zeker dichter langs komt.
Wim

Anoniem zei

M'n camera is ongenadig en legt alles vast Wim. De automobilist zal het niet leuk hebben gevonden, maar vooruit, je kunt zien dat je zeer alert bent. Het is hoop ik wel een eye-opener dat het closer was dan je op dat moment misschien zelf doorhad.
Ik reed ook vrij ver links in de rijbaan, maar ik reed wel een voorspelbare rechte lijn voor de tegenliggers. Had ik geen camera gehad, was ik ook naar beneden gestormd hoor ;-)

Wim Schermer zei

Ja Harry,
Ik heb nog tekort fietskilometers in de benen en de gezamenlijke rit ging zo langzaam en werd zo vaak onderbroken, dat ik, toen de kans er was, gretig omlaag ben gescheurd. De nieuwe Quest heeft zo'n goede wegligging en stuurt zoveel beter, dat het voor mij geen discussie was om het zo te doen. Maar toegegeven, met bijna 70 km/u nader je elkaar wel snel. Overigens wijkt de automobilist geen meter naar rechts. Hij heeft zich kennelijk op het standpunt gesteld dat ik wel op tijd weg zou zijn. Aardig dat je toegeeft precies hetzelfde te zullen hebben gedaan.
Ik had niet gezien dat het ook op ligfiets.net staat. Vandaar de 171 bezoekers aan mijn weblog eergisteren :).
Groeten Wim

Anoniem zei

rbWim, Wim, Wim, ik kan duidelijk zien dat je lekker geniet van de snelheid. De ervaring in Duitsland heeft je waarschijnlijk goed geholpen. Het is gewoon lastig om rustig te blijven als het zo langzaam gaat, ik kan het me helemaal voorstellen.

Gr. Peter de Rond.

Wijnandt zei

Hehe, eindelijk iemand die wat zinnigs opschrijft...

Alle commentatoren vergeten dat het filmpje niet geschikt is om de situaties realistisch te beoordelen, dit ivm de perspectivistische vertekening. Als je niet dwars op een rij voertuigen kijkt maar nagenoeg langs die rij, dan kun je de onderlinge voertuigafstand zo op het oog nauwelijks goed schatten.

En daarom lijkt het op het filmpje veel enger dan het in werkelijkheid was. De enige die het heeft kunnen beoordelen was Wim himself, al heeft-ie maar 1 oog. Maar ik neem aan dat-ie inmiddels al zoveel ervaring daarmee heeft dat-ie voor z'n monoculaire visie kan compenseren.

Anoniem zei

Hoi Wim,

idd, "Wegpiraat" maar wel een kick om jouw met de Q153 voorbij te zien scheuren, het is moeilijk om te zien hoe dicht jullie elkaar naderde maar de automobilist is denk ik wel geschrokken...
Hou je de Q1523 heel...

Grtz,

Mark (Nu ook Bondsschipper)Rullens..