woensdag 16 maart 2016

Rainpal ruitenwisser vizier

Er zijn al heel wat oplossingen bedacht voor het wissen van beregende vizieren. Geen van die oplossingen voldoen echt goed. Maar nu is er mogelijk wel een goede oplossing. Het heet Rainpal.
Het systeem bestaat uit een wisser die een straal beschrijft gelijk aan de kromming van een motorhelm vizier.
Het apparaatje werkt 3 uur continue op een ingebouwd accuutje dat met USB kan worden geladen.
Er zit naar wens een afstandbediening bij waarmee je de snelheid en interval kan regelen.
De maker, Adam Aarons, is momenteel bezig via Fundrazr.com de nodige middelen te vergaren om de productie te kunnen starten.
Ik heb er in elk geval voor 79 Engelse Pond een besteld. Wil je meedoen, ga dan naar:
https://fundrazr.com/campaigns/315tK0





9 opmerkingen:

Unknown zei

Hoi Wim,

Best interessant voor motorvizieren, maar dat heeft alleen de DF kap.
Zie je ook mogelijkheden voor lexaan b.v.? Ik neem aan dat je bochtstraal van je vizier dan moet aanpassen en een extra dik lexaan moet nemen voor de stevigheid.

Een groter probleem dan regen vind ik het beslaan aan de binnenkant van vizieren. Mijn lexaan vizier beslaat in de herfst en winter meestal en daarmee werkte het onveiligheid in de hand, helaas. Want juist in die periode is het vizier extra welkom. Verder is het rijden met een vizier een genot, het windgeruis is vrijwel weg, het neemt veel kou weg: echt geweldig.

Als ik voor dat geld het beslaan kon oplossen deed ik het direct. Voor die doodenkele keer dat ik echt last heb van de regen lijkt het me veel te gek.

Vriendelijke groet,
Henk-Jan

Willem zei

Dat is gaaf zeg wat een mooi wisser systeem!

Wim Schermer zei

Dag Henk-Jan,
Als ik geen mogelijkheid voor Lexan zou zien had ik natuurlijk geen besteld. Juist als de regen aan de buitenkant weggeveegd wordt wordt het beslaan binnen juist minder.
Ik ga het gewoon proberen.
Groeten,
Wim

Wilco Pompert zei

Heel interessant, dit lijkt mij wel wat. Mijn twijfel zit in het gewicht. Ik begrijp dat het ongeveer 150 gram weegt. Dat houdt waarschijnlijk in dat het lastig wordt om met een gedeeltelijk open vizier te fietsen.

Wim Schermer zei

HI Wilco,
Niet met een vizier op een kap van Velomobielonderdelen.nl 😏

Maciej Dlugosz zei

Lexan met ruitenwisser... Niet zo goed idee. Krassen binen eerst maand van gebruik.

Wim Schermer zei

Je kunt een dunne Lexan folie voor het dikkere echte vizier maken. In de racerij heb je systemen waar meerdere lagen over elkaar zitten die tijdens het rijden kunnen worden verwijderd.

Quezzzt zei

Nu is de vraag of de velomobielrijder in het algemeen zit te wachten op wegwerp-overtrek folie, aan X euro per stuk die na iedere regenbui vervangen moeten worden.

Nu zal het niet eens een kwestie van geld zijn ( geld genoeg in de velomobiel wereld ) maar van altijd een voorraad bij je moeten hebben, tijdig bij bestellen en de regelmatige extra handelingen bij het aanbrengen van dat spul wordt vast het meerdendeel niet bijzonder enthousiast.

Ik ben zelf van mening dat je Jan ook platte gehard/gelaagd glazen frontruitjes in het bestaande kapmodel kunt laten ontwerpen. Die krijgt dan wel spijlen en iets mindere aerodynamische eigenschappen maar wint aan veiligheid ( palen kunnen in omgeslagen toestand niet meer tot aan je gelaat komen door de spijlen ) en een wissertje is dan geen probleem meer omdat het geharde gelaagde glas niet krast. Ontwasemen kan op meerdere manieren, incl een ventilatortje als je toch al een electrische wisser monteert.

Nu kan het geringe meergewicht (plat frontruitje is niet groot,zijruitjes kunnen lexan blijven ) en die iets mindere aerodynamica een gruwel zijn voor performance types. Maar er zijn denk ik veel meer nuchtere woon-werk forenzen die liever droog blijven EN goed willen zien in het verkeer bij regen. En er geld voor over hebben als er daadwerkelijk iets te koop is wat dat biedt, want dat bestaat nog niet. ( enkel knutselwerk van handige types )


















Wim Schermer zei

In plaats van het systeem met het aftrekbare vizierfolie denk ik eerder aan dun extra vizier van Lexan. Dit extra vizier kan 0,5 of 0,375 mm dik zijn. Mischien zelfs nog wel dunner. Dit materiaal kost mogelijk een euro per extra vizier.